Usposabljanje za kiparstvo – učinkovit način za oblikovanje

Na koncu postopka gradnje mišične mase, skoraj vsak pripravnik vrne njegovo pozornost k usposabljanju, katerega namen je izboljšanje telesne estetike in doseči ustrezno ločitev mišice z zmanjšanjem odvečne telesne maščobe in podkožno odstranjevanje vode po nepotrebnem. Ustrezna optimizacija procesa usposabljanja bo nedvomno prispevala k pospeševanju procesa doseganja sanjskega števila in kot rezultat doseganja želenega rezultata.

Izberite cilj!

Standardni načrt zmanjševanja obsega obdobje dveh do treh mesecev. V tem času počasi odštevamo kalorije in dodajamo različne oblike aerobike ali visoko intenzivnega treninga. Celoten proces zahteva veliko samodiscipline in koncentracije na končni cilj. Kako trenirati “za kiparstvo”? Usposabljanje s kaloričnim primanjkljajem je eden izmed najtežjih, zato je pomemben vidik premišljena izdelava načrta usposabljanja. Izbira vaših najljubših vaj in pravo količino regeneracije nam bo omogočila, da gremo skozi to časovno obdobje v ozračju koncentracije in samozaposlovanja. Celo prvi simptomi mišične vaskularizacije bodo omogočili znatno povečanje motivacije in vodili celoten proces zmanjševanja. V tem času je še posebej dobro voditi vadbeni dnevnik, v katerem bomo redno potegnili svoj napredek. Metoda majhnih korakov bo dosegla predvideni cilj.

Vaje za kiparstvo – glavne predpostavke

Uspešnost usposabljanja na kipu je odvisna od več pomembnih dejavnikov. Najpomembnejši vidik je vzdrževanje visoke intenzivnosti v času usposabljanja. To lahko dosežemo z zmanjšanjem časa med vajami in serijami. Pomembno je tudi, da obdržite obseg treninga ali nežno manipulacijo s težo, odvisno od vaše moči. Pri mnogih ljudeh med zmanjšanjem se moč nekoliko zmanjša. Vendar to ni pravilo. Treba je zapomniti, da telo ne deluje v kaloričnem udobju. Vendar pa poskusimo obdržati uteži pri gradnji mišične mase v največji možni meri. Zahvaljujoč temu bo naše telo nenehno prejemalo spodbudo za rast, kar bo sčasoma omogočalo optimalne rezultate.

Kako trenirati za kiparstvo

Vključno z aerobno ali anaerobno vadbo v načrtu usposabljanja učinkovito gorijo podkožne maščobe. To bo pospešilo celični metabolizem in prisililo telesno presnovo hitreje. Obseg kardio treninga je treba prilagoditi določenemu obdobju in trenutni obliki. Velika prednost te oblike usposabljanja je možnost proste manipulacije v načrtu usposabljanja. V primeru, da je teža na mestu, lahko dodamo eno ali dve enoti in opazujemo učinke v ogledalu in teži. Če pa se počutimo utrujeni, lahko odštejemo eno ali dve enoti, hkrati pa računamo kalorije od dnevnega povpraševanja.

Zaščitite mišice!

Čas zmanjševanja je zelo težko za telo. Povezan je z dehidracijo in zmanjšano količino kalorij. V tem obdobju je lažje poškodovati ali preobremeniti. Da bi zaščitili svoje telo pred negativnimi vidiki zmanjšanja, je treba spomniti na ustrezno oskrbo z beljakovinami – do 2,4 grama na kilogram telesne mase. S tem boste zaščitili mišice pred kortizolom in pomagali optimizirati vse anabolične spremembe, ki se dogajajo v našem telesu. Poleg beljakovin je vredno imeti nabor vitaminov in mineralov, kot so:

  • vitamin D3 in K2
  • magnezij
  • omega 3 ali tran
  • beta karoten
  • kreatin

Postopek izgorevanja maščob je optimiran s pomočjo prehrane. To bi moralo biti temelj za doseganje vaše sanjske oblike. Medtem ko ostane na kalorični primanjkljaj, je treba osredotočiti na visoko kakovostne izdelke, ki skupaj z zgoraj navedenim dopolnilom pomagajo zaščititi vaše telo pred katabolizmom. V tem obdobju se prepričajte, da izberete nizko predelane izdelke, bogate z mikro in makro elementi, kot tudi vitamini.

Kulminacija informacij

Usposabljanje za kiparstvo je eden od elementov gradnje sanjske figure. Zasnovan na premišljen način, bo olajšal prehod skozi celoten proces in s tem postal temelj vseh drugih dejavnosti. Vključujemo predvsem nadzorovanje kaloričnega primanjkljaja, manipulacijo s količino kardio in skrb za prehrano in regeneracijo. V tem obdobju je vredno vključiti izdelke, ki izboljšujejo kakovost spanja, kot sta ZMA ali Gaba-500, za dopolnitev. Danes hitrejša regeneracija je boljše usposabljanje jutri. Ne pozabite, da bi v tem času nadzorovali svoje telo, jih opazovali v telesu in v ogledalu ter uporabili zdrav razum.